Matematik

Areal

06. april 2016 af ACCAC (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej jeg har en plade jeg skal beregne arealet af i m^2, men kan ikke lige finde ud af hvordan jeg skal starte.

Håber der er nogen som kan give et hint.
- Hvordan får man fratrukket rullerne i pladen fra arealet?

På forhånd tak for hjælpen :)

Se vedhæftet billede
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Jeg tænker umiddelbart at dele den op i en stor firkant, et rektangel og en lille trekant.

Firkant vil min udregninger være:
300mm x 500mm = 150.000 ?

Det skal så minusses med 3xØ30 samt 2xØ10. Det kan jeg ikke lige finde ud af?

Rektangel vil min udregning være:
300mm x 150mm = 45.000 ?

Det skal minusses med 2xØ30 huller?

Trekant vil min udregninger være:
1/2 x 200 x 150 = 15000 ?

Minus et hul af 1xØ30.

Hvad tænker i om det?

Svar #3
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Ups, skal firkanten ikke beregnes som et rektangel, da den ikke har lige lange sider.

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2016 af mathon

    6\cdot \O 30+2\cdot \O 10=6\cdot \frac{\pi }{4}\cdot 30^2+2\cdot \frac{\pi }{4}\cdot 10^2=1400\cdot \pi

                                         


Svar #5
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Mange tak for svar.

Hvad er det for en formel du bruger der?

1400 x pi = 4398 , hvilken enhed skal på her?


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

#5,

Pladens samlede areal (inkl. huller) kan beregens som arealet af to rektagnler og en trekant.

Der benyttes samme enhed som på tegningen, dog skal den være opløftet i 2. potens (cm2, cm2, m2, km2 eller hvad det nu er)


Svar #7
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Mm, er mm gange mm = mm^2 eller? Er sådan i tvivl?

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

#7, hvis længderne er i mm, så er arealet i mm

Om du regner om fra mm2 til m2 før eller efter arealberegingerne er op til dig. Jeg ville gøre det før.


Svar #9
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Mange tak for hjælpen :) Jeg prøver at gøre det før.

Kender du formlen der er brugt i #4?

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

ja, det er den måde man regner arealet ud på en cirkel, jeg ville dog for overskuelighedens skyld stille den lidt anderledes op. Arealet beregnes normalt som:

A = \pi\times r^2

Men kan også skrives som:

A =\frac{\pi}{4} \times d^2

Der er så 6 af den ene slags huller og 2 af den anden...


Svar #11
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Okay, så jeg med.

Jeg får et areal på 0,21 m^2

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Det lyder rigtigt.


Svar #13
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Takker :)

Svar #14
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Lige et hurtigt spørgsmål er arealet det samme som overflade arealet af figuren?

Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

hvis vi ikke kender tykkelsen eller direkte bliver spurgt om bagsiden, så ja.


Svar #16
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Tykkelsen er 2mm

Og hele figuren er et computerophæng der skal produceres i plader af 2 mm tykkelse dvs der er to side af den på billede for oven hertil en bund.
Vedhæftet fil:image.jpeg

Brugbart svar (1)

Svar #17
06. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Ja, så er det jo en større udregning at få hele overfladearealet beregnet. Men det er bare at tage en side/flade ad gangen og så hele tiden holde styr på hvilke flader man har regnet på og hvilke man ikke har.


Svar #18
06. april 2016 af ACCAC (Slettet)

Har lidt efter formler til at beregne overflade areal for et rektangel, men kan ikke finde nogen, kender du nogle?

Brugbart svar (0)

Svar #19
07. april 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Når man snakker om overfladeareal for et rektangel, så er det så simpelt som:

A= L \times B

Når der snakkes om overflader (af rektangler, kvadrater, cirkler osv.) så er det ikke så svært. Er der så ikke tale om en flad figur, men en rummelig figur, eksempelvis en rektangulær kasse, så arealet af over fladen:

A= 2 \times (L \times B) + 2 \times (L \times H) + 2 \times (H \times B)

Men det gælder kun hvis alle hjørner er 90 grader. I langt de fleste tilfælde er det nok bedst at stille et simpelt regnestykke op (som lige ovenfor) end at bruge en færdig formel. Det viser også at man kan tænke sig om.


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.