Kemi

mængdeberegning hmm

08. april 2016 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en, som kan hjælpe mig med at beregne, hvor meget Fe_{3}O_{4} der kan dannes ved reaktion af 1 kg Fe_{2}O_{3}?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2016 af mathon

fra

                                            3 \, Fe_2O_{3}\; +\; CO\; \rightarrow \; 2\, Fe_{3}O_{4}\; +\; CO_{2}
ækvivalente mængder:         3 mol                                    2 mol
                                            479,10 g                                463,08 g
                                            1000 g                                        x

         Forholdsregning:
                                             \frac{x}{463{,}08\; g}=\frac{1000}{479{,}10}

                                             m_{Fe_3O_4}=x=\frac{1000}{479{,}10}\cdot (463{,}08\; g)=966{,}56\; g


Skriv et svar til: mængdeberegning hmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.