Matematik

Hvordan laves disse to opgaver? :) Lineær funktioner

10. april 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: C-niveau

:)

Vedhæftet fil: Hjælp.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

a)

a bestemmes som: a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b bestemmes som: b=y_1-ax_1

b) Du har fundet dit a og b, som du indsætter i forskriften for en lineær funktion. Du indsætter så 2500 på y's plads, og isolerer x. 


Svar #2
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Hvad står Delta y og Delta x for? :) Og hvilke værdier skal indsættes i dem? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Din opgave fortæller, hvad x og y er. 

\Delta x=x_2-x_1

\Delta y=y_2-y_1

Du skal bruge de punkter, du får opgivet. x2 vil altså være x-værdien ved dit andet punkt. 


Svar #4
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Vil det så sige, at det ser således som på billedet?:

Vedhæftet fil:Spørgsmål 1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Nej. Kig igen på hvad opgaven siger er y og x. 


Svar #6
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Hvad går galt her? :)

Vedhæftet fil:S.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2016 af OliverHviid

Du skal sige: 1447-125,75*2009=...

Hvor har du tallet -0.007952286282 fra??


Svar #8
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Så er b=−251184.75. Er det rigtigt? :)


Svar #9
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Det giver i hvertfald ikke mening i forhold til næste opgave:

 solve(2500=125.75*x*−251184.75,x) ? x=−0.000079147781


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. april 2016 af OliverHviid

Det giver da mening. Du må have isoleret x forkert.

2500=125,75*x-251184,75 ⇔

x=(2500+251184,75)/125,75

x≈2017


Svar #11
10. april 2016 af NickNemeth (Slettet)

Tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
10. april 2016 af OliverHviid

Selv tak.


Skriv et svar til: Hvordan laves disse to opgaver? :) Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.