Matematik

Matematik bestem samtlige rødder i tredjegradspolynomiet g(x) = x^3-10x^2+33x-36=0

10. april 2016 af soer381k - Niveau: A-niveau
Har en opgave der lyder: bestem samtlige rødder i tredjegradspolynomiet g(x) = x^3-10x^2+33x-36=0
Jeg ved at man skal sætte =0

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2016 af SuneChr

Om en evt. heltallig rod vil der gælde, at roden går op i 36, konstantleddet.
Prøv f.eks. med 3 eller 4
Når der er fundet en rod, kan polynomiet faktoriseres i lavere grader.


Skriv et svar til: Matematik bestem samtlige rødder i tredjegradspolynomiet g(x) = x^3-10x^2+33x-36=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.