Matematik

Hæv parenteserne ved af reducere dem

12. april 2016 af Silkekrogh - Niveau: 7. klasse
Hæv parenteserne ved at reducere dem
(x+5)=?

(X+5)-(x+4) =

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2016 af mathon

                   \overset{+parentes}{(x+5)}-\overset{-parentes}{(x+4)}

+parentesen hæves "uden videre"

                   x+5-\overset{-parentes}{(x+4)}
-parentesen hæves ved at fortegn og regnetegn skiftes

                   x+5-x-4


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. april 2016 af PeterValberg

Husk at ændre fortegn på alle led i parentesen, hvis det er en minusparentes

(x + 5) - (x + 4) = (x + 5) - (+x + 4) = x + 5 - x - 4 = 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2016 af PeterValberg

#0 Se eventuelt denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hæv parenteserne ved af reducere dem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.