Matematik

Procent

15. april 2016 af kasperclap (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder netop og laver en matematikaflevering, og jeg er virkelig ikke særlig god til matematik. Derfor håbede jeg at en af jer kunne hjælpe.

Opgaven lyder således:

Prisen på fyringsolie steg med 9% om året i 4 år i træk.

a) Hvor mange procent steg prisen i alt?

Jeg kan ikke finde ud af om det er en trick-opgave, eller om jeg skal bruge rentesregning?

Nogle som kan hjælpe her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2016 af SuneChr

Ingen trick, men rentesregning.
Løs
1,094 = (1 + r)1       ⇒         r = 1,094 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2016 af Studentos

\frac{slutpris-startpris}{startpris}*100=\mathrm{procentvis_{stigning}}


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.