Matematik

Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne for følgende 2.gradspolynomium

17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har regnet den ud men er ikke 100% sikker på det passer, fordi jeg ved at det kun er hvis rodderne er samme tal så kan de have samme fortegn. 

f(x) = x^2 + 5x + 4
      = x(x + 5x + 4)
      = (x + 1) (x + 4)

Kan det passe, og hvordan er det nu også jeg bestemmer koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne? Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2016 af peter lind

Den anden linje er forkert. Du bliver nød til at bruge formlen til beregning af nulpunkterne. I det her tilfælde kan du bruge at toppunktet falder midt mellem nulpunkterne. Ellers står formlerne både i din bog og din formelsamling


Svar #2
17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

Nåh okay tusind tak for hjælpen.

Passer det så at det bliver (-1, -4) efter jeg har fundet diskriminanten og udregnet det med nulpunkt formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2016 af peter lind

ja


Svar #4
17. april 2016 af Sarahjesse21 (Slettet)

super, tak.


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til toppunkt og skæringspunkt(er) med akserne for følgende 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.