Matematik

bestem en ligning for tangenten til grafen i punkt (2,f(2)

18. april 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=2x^2-5x+6

ku godt bruge en smule hjælp : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2016 af peter lind

Ligningen for tangenten til grafen for en funktion f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2016 af 123434 (Slettet)

f(x)=2x2-5x+6

f(2)=2*22-5*2+6=2*4-10+6=4

f'(x)=2*2*x2-1-5

f'(x)=4x-5

f'(2)=4*2-5=8-5=3

y=f'(2)*(x-2)+f(2)

y=3*(x-2)+4

y=3*x+3*-2+4

y=3x-6+4

y=3x-2


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten til grafen i punkt (2,f(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.