Kemi

Eksamensopgave i kemi A

19. april 2016 af Tinke10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er det nogen der kan hjælpe med den her opgave? Tak på forhånd

a) Tegn en elektronprikformel for nitrosylbromid

b) Bestem reaktionsordenen med hensyn til nitrosylbromid for reaktionen.

c) Beregn halveringstiden ved 10 grader for omdannelsen af nitrosylbromid ved reaktionens start.

Opgaven er vedhæftet :)

Vedhæftet fil: nitrosylbromid.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af mathon

lineariteten undersøges
med henblik på R2:
                            0.orden        \left [ NOBr \right ]_t=-kt+\left [ NOBr \right ]_0      

                            1.orden        \ln\left (\left [ NOBr \right ]_t \right )=-kt+\ln\left (\left [ NOBr \right ]_0 \right )

                            2.orden        \frac{1}{\left [ NOBr \right ]_t} =kt+\frac{1}{\left [ NOBr \right ]_0 }


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. april 2016 af mathon

2.ordensudtrykket har den største R^2-værdi = 0{,}999971

hvorfor reaktionen må betragtes som en 2.ordensreaktion:


                            \left [ NO\! Br \right ]_t=\frac{1}{0{,}801528\cdot t+\frac{1}{0{,}0399884}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2016 af mathon

talværdiligning:

                           \left [ NO\! Br \right ]_t=\frac{1}{0{,}801528\cdot t+\frac{1}{0{,}04}}

                           \frac{1}{2}\cdot 0{,}04=\frac{1}{0{,}801528\cdot T_{\frac{1}{2}}+\frac{1}{0{,}04}}

                           0{,}801528\cdot T_{\frac{1}{2}}+\frac{1}{0{,}04}=\frac{1}{0{,}02}

                           0{,}801528\cdot T_{\frac{1}{2}}=\frac{2-1}{0{,}04}=\frac{1}{0{,}04}=25
                          T_{\frac{1}{2}}=\frac{25}{0{,}801528}=31{,}2
størrelsesligning:

                           T_{\frac{1}{2}}=31{,}2\; s ved 10°C


Svar #5
20. april 2016 af Tinke10 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Eksamensopgave i kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.