Kemi

Eksamensopgave i Kemi A

19. april 2016 af Tinke10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) Er der nogen som kan hjælpe med den her opgave? Tak på forhånd. Opgaven er vedhæftet :)

a) Gøre rede for, at coffeins molekylformel er C8H10N4O2

b) Beregn den formelle stofmængdekoncentration af coffein i kaffe

c) Beregn pH i en 5,0*10^-3 M opløsning af coffein i vand ved 25 grader celcius

Vedhæftet fil: coffein.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) Prøv selv

b) c= n/V - n=m/M

c) Du får oplyst pKb til 10,4 - giv dit bud først. Hvad ved du om dets styrke? (svag, stærk... ?) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2016 af mathon


Svar #3
20. april 2016 af Tinke10 (Slettet)

#1

Jeg tror det er en svag base, vil det så sige man skal benytte sig af disse formler?

pOH = 1/2 (pK- log cb)

Og herefter

pH + pOH = pKv


Svar #4
20. april 2016 af Tinke10 (Slettet)

#1

a) Prøv selv

Kan man forklare a) ud fra følgende billede?

Man kan tælle at der er 8 carbonatomer, 10 hydrogenatomer, 4 nitrogenatomer og 2 oxygenatomer. Er det nok redegørelse vil du mene? :)


Skriv et svar til: Eksamensopgave i Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.