Fysik

Hvad er overføringsfunktionen for dette system?

21. april 2016 af Macman123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!
Hvad er overføringsfunktionen for dette system?

Jeg får den til G(s)=(s+3000)/s+1000

Mvh. Kristoffer

Vedhæftet fil: Kredsløb.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2016 af aatgsue (Slettet)

Hvilken udregning har du brugt? 


Svar #2
21. april 2016 af Macman123 (Slettet)

Jeg har brugt KCL i den første node ( noden mellem 1000 ohm og 2000 ohm). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2016 af hesch (Slettet)

Du sjusker med dine parenteser. Som du skriver G(s) adderes 1000V  i overføringsfunktionen. Hvor kommer de fra ?

Derudover:  Hvor får du ( s + 3000 ) fra i tælleren ?

Jeg går ud fra, at du anvender  ∞  som forstærkning i operationsforstærkeren.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2016 af hesch (Slettet)

Sådan lidt pr. intuition finder jeg overføringsfunktionen

G(s) = v2(s) / v1(s) = 2000 / ( s + 1000 )


Svar #5
21. april 2016 af Macman123 (Slettet)

Ja, du har ret med 2000/(s+1000). 
Jeg er dog interesseret i at vide hvad spændingen i node 1 er? Det er vel samme spænding som v1 da der ikker er noget spændingsfald henover modstanden R1? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2016 af hesch (Slettet)

Kredsløbet er en modkoblet forstærker. Antages spændingen i node1 at være forskellig fra 0, og er forstærkningen i operationsforstærkeren uendelig, vil v2 jo blive uendelig. Forstærkningen er negativ, hvorfor v2 vil modvirke v1, og spændingen i node1 derfor 0V. Kredsløbet indtager en stabil tilstand, et abejdspunkt, hvor spændingsforskellen mellem op-amp'ens indgange er 0V..

Man kalder node1 for værende "virtuel ground", fordi op-amp'ens positive indgang er "ground".

Så altså:  Unode1 = 0V.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. april 2016 af hesch (Slettet)

PS:  Lige en rettelse:  Hvis v1 er positiv, må v2 blive negativ, hvorfor

G(s) = -2000/(s+1000)


Svar #8
21. april 2016 af Macman123 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!
Det gav en lidt bedre forståelse!

Skriv et svar til: Hvad er overføringsfunktionen for dette system?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.