Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

24. april 2016 af 96viva (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til følgende opgave (Opgave 5, 2stx151-MAT/A-28052015)

Om en funktion oplyses det, at punktet P(0,3) ligger på grafen for samt at funktionen er løsning til differentialligningen

dy/dx=e^(x)+2y

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2016 af mathon

tangentens hældningskoefficient
er:
             \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=e^0+2\cdot 3=1+6=7

tangentens ligning er:

             y=7\cdot (x-0)+3

             y=7x+3


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.