Matematik
Ligninger
24. april 2016 af
Liselotteeee (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Hvordan løse man følgende ligninger
4x^5 = 20
4x^5 = 20
Svar #3
24. april 2016 af 123434 (Slettet)
2#
Du skal kun bruge log, hvis du har noget opløftet i et ukendt tal
F.eks.
2=1,03a
log(2)=a*log(1,03)
a=log(2)/log(1,03)=23,45
Her bruger man log, fordi man ikke ved, hvilket tal 1,03 skal opløftes i for at give 2
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![4x^5=20\Leftrightarrow x^5=5\Leftrightarrow x=\sqrt[5]{5}=5^{\frac{1}{5}}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/z6laPk7BhpH8Nsxl18GX2A==.gif)