Matematik

Find tangentens lignig i x = 3.

26. april 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved: f(x) = 3x^2-5x+3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg har prøvet at regne ud fra det du skrev. Men kan ikke få stemt rigtigt. Jeg fulgte ellers ind video fra frividen, uden held. 

Jeg har facitlisten, derfor jeg ved at jeg har regnet forkert op til 6 gange nu.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af mathon

Vis os nu din beregning af
                                            f{\, }'(x)
og dernæst
                                            f{\, }'(3)
samt
                                            f(3)
                                    


Svar #4
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Det gør jeg.


Svar #5
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Her er de:

f'(x) =x-5

f'(3) = 9-5 = 4

f(3) = 18-15+3 = 6


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2016 af mathon

                                            f{\, }'(x)=3\cdot 2\cdot x^{2-1}-5=6x-5

                                            f{\, }'(3)=6\cdot 3-5=18-5=13

                                            f(3)=3\cdot 3^2-5\cdot 3+3=27-15+3=15

som med x_o=3 indsættes
i tangentligningen:
                                            y=f{\, }'(3)\cdot (x-3)+f(3)
                  


Svar #7
26. april 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg forstår det desværre ikke endnu. Alle de nye tal der dukker op. Er der et eller andet afsnit jeg skal få læst sådan så jeg forstår det bedre?

Hvor dukker 2 op fra i den første? 

Hvor har vi fået 6 i den næste? 

Hvor skal der være 3+3 til sidst i nr. 3?


Svar #8
27. april 2016 af kitsimos (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2016 af mathon

ved indsættelse
har man:
                                            y=13\cdot (x-3)+15

                                            y=13\cdot x-39+15

                                            y=13 x-24
                           


Skriv et svar til: Find tangentens lignig i x = 3.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.