Matematik

Andengradsligninger

28. april 2016 af SimoneDV - Niveau: A-niveau

Hejsa. :) 

Jeg sidder med en matematikaflevering, hvor jeg har en opgaven jeg ikke rigtigt kan komme videre med. Så jeg håber der evt. er en venlig sjæl herinde, som kunne hjælpe. Opgaven er vedhæftet. 

Mvh. Simone Villadsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af PeterValberg

Indsætter lige dit billede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2016 af PeterValberg

Vha. tegningen og de givne oplysninger kender du trepunkter på parablen
Opstil tre ligninger med tre ubekendte og bestem værdierne for a, b, c i
parablens ligning f(x) = ax2+bx+c

Når du kender forskriften, så kan du bestemme længden af stængerne.
Fx den første stang længst til venstre vil have længden 40 - 25 = 15 m
den anden fra venstre har længden 40 - f(10) og så videre

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1678674.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2016 af mathon


Indlæg et sædvanligt ortonormalt koordinatsystem
med y-aksen gennem (0,32).

    Parabelligning:
                               y=ax^2+32   som skal opfylde

                               25=a\cdot (-50)^2+32


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2016 af PeterValberg

I forlængelse af #3

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:1678674.png

Svar #5
28. april 2016 af SimoneDV

Hej Peter. Jeg forstår ikke helt, hvad der så er a, b og c værdier i ligningen?? Jeg forstår godt at jeg kan tage de 40 og minus med 25, men det er jo også meget enkelt, men derefter?? 

Mvh. Simone 


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2016 af mathon

#5

                            y=ax^2+32     dvs     b=0  og  c=32

a beregnes af
                            25=a\cdot (-50)^2+32


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2021 af mathon

                          \small f(x)=-\tfrac{7}{2500}x^2+32


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Define }g(x)=&40-f(x)\\\\ \textup{stangl\ae ngder:}\\& g\left ( \left \{ -50,-40,-30,-20,-10,0,10,20,30,40,50,60,70 \right \} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.