Matematik

Problem med Matematik Aflevering

28. september 2021 af Alex619 - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en matematik opgave som jeg ikke kan løse. Den ligger her. Må jeg spørge om noget hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2021 af PeterValberg

Start med at finde en forskrift for den parabel,
der udgør den krumme del, - hint: læg broen ind i et
koordinatsystem, - du kender mindst to punkter på parablen
idet der er symmetri omkring toppunktet, kender du også punktet (100, 25)
og det fremgår at skæringspunktet med y-aksen er kendt,
hvormed du kender værdien for c i forskriften for parablen

y=ax^2+bx+c

indsæt de kendte værdier for hhv. x, y og c
og bestem værdierne for hhv a og b som
to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2021 af PeterValberg

glemte lige at markere det tredje kendte punkt

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2021 af PeterValberg

Indsæt de to kendte punkter, der ikke er skærigspunktet med y-aksen,
i forskriften for parablen samt værdien for c (aflæses af skæringspunktet):

32=a\cdot 50^2+b\cdot 50 + 25

25=a\cdot 100^2+b\cdot 100 + 25

løs for a og b som to ligninger med to ubekendte

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2021 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2021 af PeterValberg

#4

Jeg havde da helt glemt, at jeg tidligere har hjulpet med denne opgave i en anden tråd XD

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2021 af mathon

Bemærk at koordinatsystemet er anbragt forskelligt i de to tråde.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2021 af mathon

                                  \small f(x)=-\tfrac{7}{2500}x^2+\tfrac{7}{25}x+25


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Define }g(x)=&40-f(x)\\\\ \textup{stangl\ae ngder:}\\& g\left ( \left \{ 0,10,20,30,40,50,60,70,80,90,100,110,120 \right \} \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Problem med Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.