Fysik

Skråt kast

28. april 2016 af DesertEagle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver jeg denne:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af mathon

Det skrå kast:
                            \overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 8{,}3\\ -9{,}82\cdot t \end{pmatrix}

                            \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix}\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! x=8{,}3\cdot t\\y= -\frac{9{,}82}{2}\cdot t^2+3{,}8 \end{pmatrix}

                            \overrightarrow{s}(t)=\begin{pmatrix} \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! x=8{,}3\cdot t\\y= -4{,}91\cdot t^2+3{,}8 \end{pmatrix}
hvor
                            t=\frac{x}{8{,}3}

                           y=-4{,}91\cdot \left ( \frac{x}{8{,}3} \right )^2+3{,8}

                           y=-0{,}071273x^2+3{,8}

nedslagsafstanden beregnes
af:
                          0=-0{,}071273x^2+3{,8}\; \; \; \; \; \; x>0

                            


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2016 af mette48 (Slettet)

faldhøjden s=½gthvor t er faldtiden og tyngdeaccelerationen g=9,82 m/s2

sæt s=3,8 m ind i udtrykket og isoler t

vandret bevægelse længde l= v*t indsæt v=8.3 m/s og t = den faldtig du netop har beregnet ovenfor


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2016 af mathon

                         0=-0{,}071273x^2+3{,8}\; \; \; \; \; \; x>0

                         0{,}071273x^2=3{,8}

                         x=\sqrt{\frac{3{,8}}{0{,}071273}}=7{,}3


Skriv et svar til: Skråt kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.