Matematik

Rettelse af areal beregnings opgave

02. maj 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har denne matematik opgave som jeg er lidt i tvivl om er løst rigtigt.

Er der en venlig sjæl der vil rette den? (det omhandler bla. areal beregning)

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Det ser rigtigt ud, dog har jeg ikke regnet tallene igennem, men da du bruger solve, skulle der ikke være nogen problemer her.

Du har to gange skrevet "Arealet ABC", hvor du mener "Arealet ABD". Derudover skal du passe på at få de sammensatte ord sat sammen: "Arealberegningsopgave". Det er godt nok et langt ord, men det ER et sammensat ord. Desværre vil stavekontrollen ofte melde fejl ved sammensatte ord, men det er formodentlig fordi den er udviklet i USA, hvor man kun kender få sammensatte ord.


Svar #2
02. maj 2016 af calliemoore (Slettet)

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2016 af 123434 (Slettet)

1)

Bestem længden af AD!

Trekant ABD er vilkårlig

lABl=3,17 lBDl=10,6 B=86,8

lADl2=lBDl2+lABl2-2*lBDl*lABl*Cos(B)

lADl2=10,62+3,172-2*10,6*3,17*cos(86,8)

lADl2=118,6575

√lADl2=√118,6575

lADl=10,9

2)

Bestem arealet af firkanten

Firkanten er arealet af ABCD

TABCD=TABD+TBCD

TABD=1/2*lABl*lBDl*sin(B)

TABD=1/2*3,17*10,6*sin(86,8)=16,8

For at beregne arealet i trekant BCD er vi nødt til at kende en side mere. Man har nemlig brug for to sidelængder og en modstående vinkel

<B=180-39,5-108=32,5

lBCl/sin(D)=lBDl/sin(C)

lBCl/sin(108)=10,6/sin(39,5)

lBCl/sin(108)*sin(108)=10,6/sin(39,5)*sin(108)

lBCl=15,8

TBCD=1/2*lBCl*lBDl*sin(B)

TBCD=1/2*15,8*10,6*sin(32,5)=45

TABCD=45+16,8=61,8

Arealet af firkant ABCD er 61,8


Skriv et svar til: Rettelse af areal beregnings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.