Fysik

Bestem resistansen af den varme tråd. Hvor mange procent øges resistansen?

07. maj 2016 af Don12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En aluminiumtråd har ved 0 grader Celsius en resistans på 1,8 ohm. En elev opvarmer tråden med en bunsenbrænder til en temperatur på 130 grader Celsius.

Bestem resistansen af den varme tråd.

Hvor mange procent øges resistansen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2016 af peter lind

R = R0(1+αt) hvor R er modstanden ved temperaturen t, R0 er modstanden ved 0ºC og α er en temperaturkoefficient, du kan slå op i en tabel


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2016 af mathon

                  \alpha _{Al}=0{,}0043\; K^{-1}


Svar #3
07. maj 2016 af Don12345 (Slettet)

Jeg har disse dataer 

{a}0 = 0,0043 garder Celsius

R0 = 1,8 Ω

t = 130 grader Celsius

Rt = ?

Hvilken formel skal jeg så bruge?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den kan du se i #1. Der er brugt andre bogstaver, men du skulle kunne se, hvad, der er hvad.


Svar #5
07. maj 2016 af Don12345 (Slettet)

Har forstået det nu, mange tak! :)


Skriv et svar til: Bestem resistansen af den varme tråd. Hvor mange procent øges resistansen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.