Matematik

Temperaturfremskrivning vha. sinusfunktion?!

16. maj 2016 af EO1567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har fået en forskrift for temperaturer i en by: 8,58*sin(0,53x-2,5)+9,44

Jeg skal nu fremskrive temperaturen et år frem. Hvordan gør jeg det? Hvad skal der st på x's plads? Hvis jeg bare indsætter måned, 1, 2 og 3 osv. får jeg for høje tal. Har det noget med med radianer og grader at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af mathon

Din lommeregners vinkelmål skal være indstillet til RADIANER.

Du har ikke oplyst, hvad
x og y betyder
          
                       i
                                           f(x)=y=8{,}58\cdot \sin(0{,}53x+2{,}5)+9{,}44


Svar #2
16. maj 2016 af EO1567 (Slettet)

#1

Y er temperaturen og x er måneden (jan=1, feb=2 osv.)

Hvordan finder jeg så temperaturen for januar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2016 af mathon

                  
                              y_{jan}=f(1)=8{,}58\cdot \sin(0{,}53\cdot 1+2{,}5)+9{,}44


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2016 af mathon

                 
                              y_{\aa r}=f(12)=8{,}58\cdot \sin(0{,}53\cdot 12+2{,}5)+9{,}44


Skriv et svar til: Temperaturfremskrivning vha. sinusfunktion?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.