Matematik

Eksponentiel funktion

16. maj 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentielt voksende funktion f(x) går gennem punkterne (1,2) og (3,8). Bestem en forskrift for funktionen f(x). 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af peter lind

den eksponentielle funktion har formen y = b*ax  Indsæt de to punkter og du har 2 ligninger med de ubekendte a og b. Dividerer du ligningerne med hinanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2016 af JulieW99

Se formler her

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2016 af Kwon (Slettet)

a =\sqrt[(x_2-x_1)]{\frac{y_2}{y_1}}

b =\frac{y_1}{a^x_1}


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.