Matematik

fjerdegradspolynomium (komplekse tal)

16. maj 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har denne opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal få hul på.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2016 af VandalS

Et fjerdegradspolynomium har ifølge algebraens fundamentalsætning fire rødder talt med multiplicitet, og du ved forhåbentlig at det så kan faktoriseres som P(x)=(x-r_1)\cdot(x-r_2)\cdot(x-r_3)\cdot(x-r_4), hvor nogle, eller alle, af r_1 ... r_4 kan være identiske hvis der er rødder med multiplicitet. Dette kan du udnytte til at gå "den anden vej" og lave et polynomium der har de rødder, du kunne ønske.


Svar #2
16. maj 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Ah så det bliver lidt som denne opgave?

Vedhæftet fil:Opgave 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2016 af VandalS

Jep.


Svar #4
16. maj 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Super - tak :)


Skriv et svar til: fjerdegradspolynomium (komplekse tal)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.