Matematik

Trigonometri

18. maj 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hvordan løser jeg denne type opgave?
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Soeffi

Centrene i de tre cirkler danner en trekant, hvor du kender to af siderne og den mellemliggende vinkel. Kald centrum i den midterste cirkel C. Du har da

|QC| = 1,8 cm + 1,4 cm = 3,2 cm.

|PC| = 1,1 cm + 1,4 cm = 2,5 cm.

VInkel C = 109º.

|PQ| kan findes ved hjælp af cosinusrelationen.


Svar #2
18. maj 2016 af Liselotteeee (Slettet)

Jeg forstår det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Mon ikke, at du forstår at QC = 3,2 og PC = 2,5 - det er jo bare radiusserne lagt sammen. 

cosinusrelation:

cos(A)=(b2+c2-a2)/(2bc) i dit tilfælde

cos(109)=(3,22+2,52-PQ2)/(2*3,2*2,5)

Så kan du isolere PQ eller lave en solve i TI-Nspire eller andet værktøj. 


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.