Matematik

Bestem en forskrift for l.

18. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

En venktor a = (2/6( er parallel med linjen l. Linjen går igennem punktet på (4,5). Bestem en forskrift for l. 

Er der nogen der kender et hjemmeside der trin for trin forklarer hvordan man bestemmer en forskrift for l?

Uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

linje l: (x,y): (4,5) + t * (2,6)


Svar #2
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg er kommet til:

(x/y) = (4/5)+t(2/6)

x(t) = 4+2t

y(t) = 5+6t

Kan se at jeg har brugt en helt anden fremgangsmåde og endda den forkerte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Næ, det er da rigtig nok. Du skrive bare / og jeg skriver komma, men vi mener det samme ;)


Svar #4
18. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Hvordan bestemmer man forskriften så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

en parameterfremstilling er vel også en forskrift, men hvis du vil have en typisk forskrift:

x = 4 + 2t, så dermed er 2t = x - 4 og t = 0.5 x - 2

y = 5 + 6t = 5 + 6 (0.5x - 2) = 5 + 3x - 12

y = 3x - 7. 


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for l.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.