Matematik

Cirklens ligning

22. maj 2016 af 97an (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey. Er der nogen som kan hjælpe med cirklens ligning (a)? Jeg er kommet frem til at cirklens centrum er (2,-1), hvis jeg ikke tager fejl. Men jeg kan ikke finde radius. 

Og hvordan løser jeg b) 

Jeg har vedhæftet opgaven og mine resultater. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2016 af PeterValberg

Se video nr. 30 og 32 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2016 af pingpon (Slettet)

Jeg er rimelig sikker på, at din opgave a) er forkert. 

Jeg kommer frem til at cirklens radius er lig 9, og centrummet til (3,-1)


Svar #3
22. maj 2016 af 97an (Slettet)

Hvordan det? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2016 af mathon

             (x-3)^2-3^2+(y+1)^2-1+1=0

             (x-\mathbf{\color{Red} 3})^2+(y-(\mathbf{\color{Blue} -1}))^2=\mathbf{\color{Magenta} 3}^2


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

x^2-6x+y^2+2y+1=0

(x-3)^2-9+(y+1)^2-1+1=0

(x-3)^2+(y+1)^2=9

det vil sige, at a = 3, b = -1 og radius er 3. 


Svar #6
22. maj 2016 af 97an (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2016 af mathon

Generelt:
      Haves cirkelligningen på formen:

                         x^2+2dx+y^2+2ey+f=0
er
                         C(-d,-e)       r=\sqrt{d^{\, 2}+e^2-f}


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.