Matematik

Uden hjælpemidler. Reducer udtrykket:

22. maj 2016 af kitsimos (Slettet) - Niveau: A-niveau

(a-b)^2+2b(a-b)

Beregning:

a^2+b^2-2ab+2ab-2b^2

Facitlist:

a^2-b^2

Er der nogen der kan forklare hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af 123434 (Slettet)

(a-b)2+2b*(a-b)

Benytter (a-b)2=a2+b2-2ab

a2+b2-2ab+2b*a+2b*-b=

a2+b2-2ab+2ab-2b2=

a2-b2


Svar #2
22. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Jeg ved godt at -2ab og +2ab går ud med hinanden.

Men a^2+b^2 og -2b^2

Hvad skete der derefter? Er der et eller andet regel som jeg fuldstændig har glemt alt om?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. maj 2016 af 123434 (Slettet)

a2+b2-2ab+2ab-2b2

-2ab og 2ab går ud med hinanden

b2-2b2=-b2

a2 står tilbage sammen med -b2

Så a2-b2


Svar #4
22. maj 2016 af kitsimos (Slettet)

Tusind tak fordi du gad og forklara mig det :)


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler. Reducer udtrykket:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.