Matematik

Forkort brøk:

22. maj 2016 af Andi1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har set løsningen på denne brøk, men jeg forstår siiimpelthen ikke hvordan man kommer frem til det? Jeg er heeelt blank lige angående nedstående brøk og hvordan man skal forkorte den. Altså jeg forstår kort sagt ikke hvorfor man gør de forskellige ting:

(x2+2x)/(4x+8)

Jeg har set, at man skal putte (x*x+2) i parentes i både tælleren og nævneren. Men hvorfor forsvinder 8 tallet så ligepludselig? Og kan man godt bare sådan adskille 2 og x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2016 af mathon

             \frac{x^2+2x}{4x+8}=\frac{x(x+2)}{4(x+2)}=\frac{x}{4}\; \; \; \; \; \; x\neq-2


Svar #2
22. maj 2016 af Andi1234 (Slettet)

Hvor bliver 8 tallet af? Jeg kan virkelig ikke se hvordan man går fra at have brøken stående som i "step 1" til at gå videre til næste skridt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2016 af 123434 (Slettet)

x2+2x=x*(x+2)

4x+8=4*(x+2)

x*(x+2)=x/4

4*(x+2)

x må ikke være -2. Hvis x=-2 så vil der stå 0 i både tæller og nævner, og det må der ikke i en brøk


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. maj 2016 af mathon

             \frac{x^2+2x}{4x+8}=\frac{x\cdot x+x\cdot 2}{4\cdot x+4\cdot 2}=\frac{x(x+2)}{4(x+2)}=\frac{x}{4}\; \; \; \; \; \; x\neq-2


Skriv et svar til: Forkort brøk:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.