Matematik

y' er proportional med y

08. juni 2016 af sofie1222 - Niveau: A-niveau

Hej! Er der nogen som kan fortælle mig hvad det betyder, at y' er proportional med y??? 

Nogen som vil forklare det... :) Er ret dårlig til matematik .. håber der en som vil forklare

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2016 af Ligegladmeddet (Slettet)

Det betyder, at de ændrer sig i samme forhold

Stiger y med 50%, stiger y' også med 50%


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2016 af mathon

Sammenhængen mellem to proportionale variable x og y

er
                  \frac{y}{x}=k(onstant)

aktuelt
                  \frac{y{\, }'}{y}=k

                 y{\, }'=k\cdot y

                 y=y_0\cdot e^{kx}
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2016 af Sfeldt (Slettet)

y' er proportional med y betyder I matematik som regel at der gælder 

y'=k\cdot y

Altså at der er en konstant, som du kan gange y med for at få y' 


Skriv et svar til: y' er proportional med y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.