Matematik

reducer

09. juni 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til følgende opgave:
xy + x2
   xy


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2016 af PeterValberg

\frac{xy+x^2}{xy}=\frac{xy}{xy}+\frac{x^2}{xy}=1+\frac{x}{y}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. juni 2016 af Mm98

Jeg har lige et spørgsmål.

Da der kun er 2 xy og x^2.

Hvordan har du så lavet fælles nævner?

- Vil du ikke være sød at skrive det sådan step by step, også når du isolere osv. da jeg skal øve mig til årsprøven.


Svar #3
09. juni 2016 af Mm98

Der var nemlig en anden, der sagde at man skulle gøre sådan:

xy + x
      xy

x * (y+x)
   xy

y+x
  y

x+y
  y


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2016 af AskTheAfghan

#3. Det ser fint ud. Det er det samme som i #1, da (x + y)/y = (x/y) + (y/y) = (x/y) + 1.
Bemærk at dette gælder hvis x og y er forskellig fra nul.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2016 af sjls

#3 Den metode giver samme resultat. Hvis du forkorter

\frac{x+y}{y}

ved at lave fællesnævner, får du:

\frac{y}{y}+\frac{x}{y}=1+\frac{x}{y}


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.