Matematik

Vektorer - eksamensspørgsmål

11. juni 2016 af Sif18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg er i gang med at lave et bevis for linjens parameterfremstilling i planen til et af mine eksamensspørgsmål, og bruger en video fra frividen.dk til dette. Men på et tidspunkt i videoen siger hun, at hun benytter en regel om, at hvis 2 vektorer skal være parallelle, så gælder det, at der findes et eller andet tal, k, som er en konstant, som kan ganges på, og hvis der findes det, så er vektor a og vektor b parallelle. Altså:

vektor a = k * vektor b 

Nogle der kan sige mig, hvad denne regel hedder? For synes ikke jeg kan finde den nogen andre steder :)

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2016 af mathon

Det er ikke et bevis men en definition.
En egentlig vektor \overrightarrow{b} parallel med  den egentlige vektor \overrightarrow{a}
defineres:
                            \overrightarrow{b}=k\cdot \overrightarrow{a}
                    \Downarrow

                             \left | k \right |=\frac{\left | \overrightarrow{b} \right |}{\left | \overrightarrow{a} \right |}


Svar #2
11. juni 2016 af Sif18 (Slettet)

Tak :) 


Skriv et svar til: Vektorer - eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.