Matematik

omregn opskrift

11. juni 2016 af shain - Niveau: 8. klasse
En opskrift skal omregnes fra 4 til 26 personer.

Man finder først for en person og derefter ganger man ønsker at finde.

f.eks. 1/2 vand til 4 personer til 26 personer 1/2*4=1/8*26= 3,25 liter?

billed vedhæftet

Majsstivelse: 1/4*26= 6,5
piskefløde : 2/4*26= 13 dl 1,3 liter

er jeg på rette spor?

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2016 af nera (Slettet)

Gang ingredienserne for fire personer med 6.5


Svar #2
11. juni 2016 af shain

den med piskefløde er den rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2016 af mette48 (Slettet)

Det er lidt svært at hjælpe dig, da du ikke oplyser hvor meget der skal bruges til 4 personer og ikke har alle enheder med.

Hvis der til 4 personer bruges 2/4 dl piskefløde bruges der ialt 2/4*26 dl =13d l =1,3 l


Svar #4
11. juni 2016 af shain

billed er her til 4 pers

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2016 af JulieW99

#3

Det er lidt svært at hjælpe dig, da du ikke oplyser hvor meget der skal bruges til 4 personer og ikke har alle enheder med.

Hvis der til 4 personer bruges 2/4 dl piskefløde bruges der ialt 2/4*26 dl =13d l =1,3 l

Det er da ikke rigtigt. Hvis 1/2dl bruges til 4 personer, bruges der 1/4 af 1/2 til 1 person. Altså 1/16dl

- - -

Vh Julie


Svar #6
11. juni 2016 af shain

forstår jeg slet ikke. Har taget 1/2/4 = 1/8 og ganget med 26

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2016 af mette48 (Slettet)

Kom så med hele den oprindelige opgavetekst, så har vi mulighed for at få der rigtige løsning


Svar #8
11. juni 2016 af shain

Dette er teksten

Svar #9
11. juni 2016 af shain

Dette er de oplysninger der er til opskriften på 4 pers

Brugbart svar (0)

Svar #10
11. juni 2016 af mette48 (Slettet)

De oplysninger ser noget anderledes ud end jeg havde forventet

til 4 personer: 2 dl

til 1 persom 2/4 dl = ½ dl

til 36 personer ½*26 dl = 13 dl = 1,3 l piskefløde

generelt del mængden med 4 og gang resultatet med 26 og husk enheder


Skriv et svar til: omregn opskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.