Fysik

Omskrivning af accelerationen, a i en jævn cirkelbevægelse

12. juni 2016 af jacob7012 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder lige og læser op på pensum inden eksamen... 

Jeg har lidt problemer med at finde et korrekt svar til dette spørgsmål: 

Vis at a=\omega^2 *r kan omformuleres til 

a=  v^2/r = og a = (4*π^2*r) / T^2 

Hvor v er hastighed, og T er omløbstiden. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2016 af peter lind

Brug v = ω*r = 2πr/T


Svar #2
12. juni 2016 af jacob7012 (Slettet)

Kan jeg muligvis få dig tid at uddybe det yderligere, kan ikke få det til at give mening? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juni 2016 af mathon

         v=\omega r

         a=\omega ^2r=\frac{\omega ^2r^2}{r}=\frac{\left ( \omega r \right )^2}{r}=\frac{v^2}{r}


Skriv et svar til: Omskrivning af accelerationen, a i en jævn cirkelbevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.