Matematik

En talrække med på hindanden følgende tal

13. juni 2016 af JensieBoy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Her er to lækre opgaver som jeg er helt lost ved:

1. I en talrække er der fire på hindanden følgende tal. Summen af de to største tal er lig med summen af de tre mindste tal. Kald det mindste tal x. Opstil en ligning og find tallene.

2. Et tal er 7 gange så stort som et andet tal. Forskellen mellem de to tal er 60. Opstil en ligning og find tallene.

Please hjælp med at løse opgaverne og forklar gerne hvordan i er kommet frem til svaret :) DANKE!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2016 af alpt (Slettet)

Vi har fire på hinanden følgende tal, hvor det mindste er x. Derfor må det næste være x + 1, så x + 2, og til sidst x + 3

(x + 3) + (x + 2) = x + (x + 1) + (x + 2)

----------------------------------------------------------------------

Vi siger det mindste tal er x, dermed er det andet tal 7x. Opskriv en ligning for differencen mellem de to

EDIT: Jeg fjernede svarene, så #0 selv kan finde ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2016 af AskTheAfghan

1. Talrækken må være x, (x+1), (x+2) og (x+3). Du skal løse ligningen (x+2) + (x+3) = x + (x+1) + (x+2).

2. Start med at opstille en ligning. Prøv selv resten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2016 af mette48 (Slettet)

. Et tal er 7 gange så stort som et andet tal. Forskellen mellem de to tal er 60. Opstil en ligning og find tallene.

det ene tal er x og det andet er x*7

x*7-x=60

x=10


Skriv et svar til: En talrække med på hindanden følgende tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.