Matematik

Eksamens spg. til torsdag d. 16

14. juni 2016 af carolinelba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer derude! 

Hvordan ville i tolke dette eksamens spørgsmål? 
Gør rede for hvordan forskellige vækstmodeller giver anledning til sammenhænge mellem tilvækst i den uafhængige og afhængige variable, og hvordan man kan skelne mellem vækstmodeller ved regression. 

Kom gerne med ideer til beviser og eksempler af tegninger i har ! Gerne to relavante beviser. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2016 af PeterValberg

Se video nr. 17 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2016 af mathon

Lineær funktion:
                                      f(x)=y=ax+b

                                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a

Eksponentiel funktion:
                                      f(x)=y=b\cdot a^x          enkeltlogaritmisk:       Y=Ax+B

                                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\ln(a)\cdot y

Potensfunktion:
                                      f(x)=y=b\cdot x^a         dobbeltlogaritmisk       Y=aX+B

                                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=a\cdot \frac{y}{x}


      enkelt-/dobbeltlogaritmisk
                                                  STORT bogstav betyder \log(samme\; lille\; bogstav)


Skriv et svar til: Eksamens spg. til torsdag d. 16

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.