Kemi

Reaktionshastighed - Eksamensspørgsmål

16. juni 2016 af miiiizzoo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogle der kort kan forklare hvordan man beregner reaktionshastighed? Det haster, da det er et eksamensspørgsmål som jeg er igang med at øve til


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af mathon

Reaktionshastigheden \upsilon er et mål for formindskelsen af en reaktants koncentration pr tid
eksempelvis

                            A\; +\; B\; \rightarrow \; C\; +\; D\;

               \upsilon =-\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]^x                 

eller
Reaktionshastigheden \upsilon er et mål for forøgelsen af et produkts koncentration pr tid

               \upsilon =\frac{\mathrm{d} \left [ C \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ C \right ]^x

hvor k

             i begge tilfælde er hastighedskonstanten.


Skriv et svar til: Reaktionshastighed - Eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.