Matematik

har 30 min til at svare hjælp

16. juni 2016 af marcus30301 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej hjælp mig hurtigt har 30 til at svare

jeg skal finde ud af hvor mange liter der kan være i den her cylinder den er 20 cm høj og 15,5 i diameter jeg vil også gerne finde ud af hvad rumganget er. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2016 af PeterValberg

Rumfanget af en cylinder kan bestemmes som:

V=\pi\cdot r^2\cdot h

hvis du indsætter de givne mål i dm (decimeter),
så får du resultatet i dm3 og 1 dm3 svarer til 1 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. juni 2016 af marcus30301 (Slettet)

forstår ikke helt kan du forklare på anden måde og måske også svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Rumfanget kan findes ved hjælp af formlen Vcylinder=h⋅π⋅r2

Radius er det halve af diameter og må derfor være 7,75 cm.

Nu kan rumfanget beregnes:

V=20*π*7,752=3771,925 cm3

Vi ved at 1 dm3=1 L derfor vil vi gerne omregne resultatet til dm3. Vi ved at der går 10 cm til 1 dm derfor må der gå 1000 cm3 til 1 dm3

Derfor må antallet af liter i cylinderen være:

(3771,925 cm3)/1000=3,771925 dm3=3,771925 L

Der kan ca. være 3,77 L i cylinderen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2016 af PeterValberg

#2

Hvad er det, du ikke forstår ved den givne formel ?
Du skal lige være obs. på, at det er diameteren, du har opgivet, ikke radius.

Og nej, jeg vil ikke regne det for dig...
Men det ville #3 åbenbart gerne, selvom det ikke hjælper dig,
for så har du jo næppe forstået, hvordan en sådan opgave løses.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
16. juni 2016 af marcus30301 (Slettet)

hvad så hvis det er m?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2016 af PeterValberg

#5

Hvad mener du?

hvad så hvis det er m?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
16. juni 2016 af marcus30301 (Slettet)

meter


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. juni 2016 af PeterValberg

Hvis målene er opgivet i meter,
så kan du beregne rumfanget i m3
og 1 m3 svarer til 1000 liter

Alternativt kan du regne målene
om til dm, hvor 1 m = 10 dm
Rumfanget bliver så i dm3
og 1 dm3 svarer jo til 1 liter.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: har 30 min til at svare hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.