Matematik

f(x)=k*x^a vha. tretrinsreglen.

18. juni 2016 af Sara2303 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg skal bevise differentialkvotienten til denne funktion f(x)=k*x^a. Jeg er nået et stykke hen, men jeg kommer lidt i tvivl, når der dannes en kvadratsætning med a som eksponent.

f(x)=k*x^a

\frac{f(x_0+\Delta x)-f(x_0)}{\Delta x}

\frac{(k*(x_0+\Delta x)^a)- (k*x_0^a)}{\Delta x}

Jeg hæver plus- og minusparantesen i tælleren:

\frac{k*(x_0+\Delta x)^a- k*x_0^a}{\Delta x}

Nu vil jeg gerne have fjernet leddet/parantesen, hvor a er eksponent - men hvordan gør jeg dette? 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juli 2016 af Euroman28

Et løsningsforslag. 

- - -

Der er Matematik i alt.

Vedhæftet fil:bevis.docx

Skriv et svar til: f(x)=k*x^a vha. tretrinsreglen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.