Kemi

FInd formel koncentration udfra pH og Ks værdi

06. august 2016 af prutskid23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

EN opløsning af natriumpropenoat har en pH værdi på 8,6 ved 25 grader C. Propenoat har styrkekonstanten Kb=1,78*10^-10 ved 25 grader C. 

Beregn opløsningens formelle koncentration af natriumpropenoat 

Jeg aner ikke hvor jeg skal starte :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

pOH=\frac{1}{2}\cdot (pK_b -logC_b(B))

Hvor pH+pOH=14\Leftrightarrow pOH=14-pH


Svar #2
06. august 2016 af prutskid23 (Slettet)

Men er den første formel ikke kun tilnærmelsesvis pOH? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Den øverste formel bruges ved svage baser. 

Du tænker evt. på formlen: pOH=-log(-\frac{K_b}{2}´\sqrt{\frac{K_b^2}{4}+K_b\cdot c_b(B)})

Den formel bruges normalt for ikke-stærke baser. Der fås, så vidt jeg ved (du kan evt. regne det ud), ikke den store forskel, når de to formler bruges for svage baser. 


Svar #4
06. august 2016 af prutskid23 (Slettet)

ah nok den

Men jeg kan slet ikke se hvor Cb(B) kommer fra? 

Jeg har ingen ide om hvad jeg laver i det her... :( 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du har oplysningerne til at finde både pKb og pOH. Du er netop ude på at finde Cb(B). 

pK_b=-log(K_b)

pOH+pH=14\Leftrightarrow pOH=14-pH


Svar #6
07. august 2016 af prutskid23 (Slettet)

Jeg er med, tusind tak for hjælp! :) 


Skriv et svar til: FInd formel koncentration udfra pH og Ks værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.