Matematik

På figuren ses grafen for en linære funktion f(x)= -3+15

16. august 2016 af Coru (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses grafen for en linære funktion f(x)= -4x+15

Bestem grafens skæringspunkt med x-aksen


Hvordan gør jeg? så vil i venligst benytte tallene med i besvarelsen da det er sådan jeg forstår bedst

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2016 af Brusebad (Slettet)

Jeg kan ikke se nogen figur, men du kan løse f(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2016 af mathias1997

Du skal bestemme grafens skæringspunkt med x-aksen, eller med andre ord finde den værdi for x, hvor f(x) = 0, da funktionen her skærer aksen.

Du sætter f(x) til 0 og løser.

f(x)=-4x+15

0=-4x+15

4x=15

x=3,75

Du har nu skæringspunktet ved P(3,75; 0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2016 af sjls

Skæringspunktet med x-aksen er jo dér, hvor funktionsværdien (y-værdien) er 0. For at beregne x-koordinaten til dette punkt, indsættes y-værdien på 0 blot i ligningen, og den løses for x:

f(x)=-4x+15

0=-4x+15\Leftrightarrow -15=-4x\Leftrightarrow x=\frac{-15}{-4}=3.75

Dermed er grafens skæringspunkt med x-aksen givet i koordinaterne:

(x,y)=(3.75,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2016 af mette48 (Slettet)

hm.... i overskrifter skriver du f(x)= -3+15, længere nede skriver du f(x)=-4x+15 jeg kan ikke se nogen graf.

Find først ud af hvad du mener (mit gæt er  f(x)=-3x+15)

Uanser hvad du vælger, finder du skæring med x-aksen ved at sætte f(x)=0 og løse den fremkomne ligning.


Skriv et svar til: På figuren ses grafen for en linære funktion f(x)= -3+15

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.