Matematik

Ligning hjælp

19. august 2016 af youcandoit (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Beregn afstanden for en lommelygte ved en lysstyrke på 5 (my)W/m2

?? hvordan regner man det ud :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Har du ikke en eller anden formel der fortæller noget om sammenhængen mellem afstanden og lysstyrken?


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg kan finde denne her:

I = 21462/x2 , hvor I er lysstyrken(målt i μW/m2), og x er afstanden (målt i cm)

Er det den samme formel du har?

 

Du skal bruge afstanden, altså x i formlen. Så du skal isolere x:

I = 21462/x2  <=>

x2 * I = 21462  <=>

x2 = 21462/I  <=>

x = √( 21462/I )

Sæt så I=5 ind i formlen og beregn x.


Skriv et svar til: Ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.