Matematik

ligninger?

22. august 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

hvordan løser man denne liging? h^8 +1/4 = 14


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2016 af mathon

               h^8=13{,75}

               h^8=\left (\mp 13{,75} ^{\frac{1}{8}} \right ) ^8

               h=\mp 13{,75} ^{\frac{1}{8}}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2016 af sjls

Først trækkes 1/4 fra på begge sider af lighedstegnet. Herefter tages den ottende rod på begge sider af lighedstegnet. 

h^8+\frac{1}{4}=14\Leftrightarrow h^8=14-\frac{1}{4}\Leftrightarrow h=\pm \sqrt[8]{\frac{55}{4}}\approx \pm 1.39


Svar #3
22. august 2016 af unicorn66

tusind tak for hjælpen!!

Skriv et svar til: ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.