Matematik

Trigonometri

23. august 2016 af carolinahansen1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med hele opgave 5?

I modellen antager man, at materialet inden for rektanglet CDEF styrter ned og danner

trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figur 2. a) Bestem højden BC af det nedstyrtede materiale.

I modellen antager man desuden, at trekant ABC og rektanglet CDEF har samme areal. Klinten er 110 meter høj.

b) Bestem bredden CD af det stykke af klinten, der styrtede ned. 

Vedhæftet fil: 100831_mat_C_hf2-2.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

a) 

Brug tangens. Udregning: BC = 20 * tan(30)

En anden metode:

Brug cosinus til at finde hypotenusen og så efterfølgende brug sinus til at bestemme den modstående katete. 

b) Bestem arealet af trenkanten, der også er arealet af rektanglet. Arealet af rektanglet er givet ved:

A = b * l

Her kender du længden (l), der er 110 m. Du kender også arealet. Isoler b og så har du svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2016 af mathon

a)

     30-60-trekant

                                                \left | BC \right |=\frac{\left | AC \right |}{\sqrt{3}}           


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2016 af mathon

b)
            \left | CD \right |\cdot \left ( 110\; m \right )=\frac{1}{2}\cdot \left ( 20\; m \right )\cdot \left ( \frac{20}{\sqrt{3}}\; m \right )

            \left | CD \right |= \frac{1}{11} \cdot \left ( \frac{20}{\sqrt{3}}\; m \right )

           


Svar #4
24. august 2016 af carolinahansen1234 (Slettet)

Tusinde tak :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.