Matematik

Hvordan ganger jeg ud af parentes hvis der kun er en parentes?

26. august 2016 af DarknezZ (Slettet) - Niveau: A-niveau

"Udregn, uden brug af hjælpemidler, nedenstående tal, når A = −1, B = 3, C = 4 og D = −2."

Regnestykket ser således ud: b-a(c-d²)

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg ganger ud af parentes når der kun er et.

Hvordan ville i løse det? 

PS: Jeg gider ikke at have facit.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2016 af mathon

b - a(c - d²)

                      3-(-1)\cdot (4-\left ( -2 \right )^2)

                      3-(-1)\cdot (-4+4)

                      3-(-1)\cdot0=3-0=3


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2016 af sjls

3-(-1)*(4-(-2)^2)

Først udregner du potensen, derefter udregner du parentesen og ganger -1 ind i den. Derefter trækker du resultatet af at gange ind i parentesen fra 3.


Svar #3
26. august 2016 af DarknezZ (Slettet)

@mathon kunne du forklarer hvorfor? tak.


Svar #4
26. august 2016 af DarknezZ (Slettet)

Sorry så ikke der var kommet et svar til


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du har to muligheder for at løse opgaven.

  * Du kan indsætte talværdierne og så regne videre.

  * Du kan reducere udtrykke med bogstaver inden du sætter tallene ind.

I dette tilfælde er den første mulighed bedst. Her kan du benytte  følgende regler:

1. Man regner fra venstre mod højre, når intet andet er angivet, f.eks. 2+3+4 = 5+4 = 9

2. Multiplikation og division udføres før addition og subtraktion, f.eks 3+4*5 = 3+20 = 23

3. Deludtryk i parentes udregnes før resultatet bruges i det samlede udtryk, f.eks. 2*(4+5) = 2*9 = 18

4. Potensopløftning udføres før de andre regneoperationer, f.eks. 3*42 = 3*16 = 48

Mathon har benyttet disse regler i rækkefølgen 4,3,2,1.


Svar #6
26. august 2016 af DarknezZ (Slettet)

@ Eksperimentalfysikeren.

Jeg har skrevet det sådan op: 3+1(4+2²)

Kan jeg gøre sådan?

Jeg har valgt at lave dobbel minus om til plus. Fordi minus + minus giver plus.


Svar #7
26. august 2016 af DarknezZ (Slettet)

Har slettet mit opslag så andre ikke kan se svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Nej desværre.

1*(4-(22)) = 1*(4-2*2) = 1*(4-4) = 1*0 = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

b-a(c-d2) = 3-(-1)(4-(-2)2)

Det første, der skal gøres er at udføre potensopløftningen: (-2)2 = (-2)(-2) = 4, hvilket giver:

3-(-1)(4-(-2)2) = 3-(-1)(4-4).

Her udregnes den sidse parentes: (4-4) = 0, så

3-(-1)(4-4) = 3-(-1)0.

Her er der et produkt (-1)0, som regnes ud til 0:

3-(-1)0 = 3-0 = 3.


Skriv et svar til: Hvordan ganger jeg ud af parentes hvis der kun er en parentes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.