Matematik

Bestem højden på en trekant

28. august 2016 af anonym005 - Niveau: C-niveau

Hey derude, jeg er ikke så god til matematik derfor vil jeg gerne have hjælp til en opgave :)

Jeg har en retvinklet trekant med målene:

a = 1,5

b = 3,6

c=3,9

Jeg skal derefter bestemme højden. 

Skal jeg ikke bare finde vinkel B først af den store trekant? og derefter bruge sin til vinkel b når jeg kender den? Ved ikke om i forstår det, men er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2016 af mathon

            T=\frac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}=2{,}7

            h_a=\frac{2T}{a}=\frac{5{,}4}{a}

            h_b=\frac{5{,}4}{b}

            h_c=\frac{5{,}4}{c}


Svar #2
28. august 2016 af anonym005

uhhh jeg forstår slet ikke hvad 2T er? og hvad er h og lille a? Kan du være sød at forklare mig det hvis du har lyst. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Den simpleste løsning er at gå via trekantens areal. Arealet er ½h*g, uanset, hvilken side, du vælger som grundlinie. Du kan vælge den ene katete som grundlinie og den anden som højde. Du kan også vælge hypotenusen som grundlinie og den søgte højde som højde. De to valg skulle gerne give det samme resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2016 af mathon

I første omgang bemærkede jeg ikke, at trekanten var retvinklet :-)

dvs
                 h_c=\frac{a\cdot b}{c}


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2016 af mette48 (Slettet)

Start med at undersøge om trekanten er retvinklet. Det kunne man få mistanke om, da der er spurgt or højden, men ikke hvilken højde.

Er  a2+b2=c2 så er trekanten retvinklet og du kan bruge #3 løsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. august 2016 af mathon

Overskriften bør være
                                        Bestem højden i en trekant.


Svar #7
29. august 2016 af anonym005

Tak for svarene! :)


Skriv et svar til: Bestem højden på en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.