Matematik

ligninger?

29. august 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

hvordan løses de her

log(4x)=4?

(6x-2)8=18?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2016 af ElMalek (Slettet)

Opgave 1)

Anvend, at b^{_{a}} = x når  log_{b}(x)=a

4x=10^4

4x=10000

x=\frac{10000}{4}

x=2500


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2016 af StoreNord

(6x-2)8=18                     gang 8 ind i parentesen, og saml talværdierne på højre side.

Dèt tal hvis logarritme er 4, er tallet 10000. Et ettal med fire nuller.


Svar #3
29. august 2016 af unicorn66

okay så jeg ganger 8 ind i parentes og får

48x-16=18

48x=2

x=2/48=0,041 ?? kan det passe


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2016 af mathon

       \left ( 6x-2 \right )8=18

       6x-2 =\frac{18}{8}=\frac{9}{4}

       6x =\frac{9+8}{4}=\frac{17}{4}

       x =\frac{17}{24}

       

      


Skriv et svar til: ligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.