Matematik

Sætte parantes uden for fælles faktor: 3/4 a+b+1/2 c

31. august 2016 af lucasw89 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Stuedieportalen. Jeg vil gerne bede om lidt hjælp.

Opgaven lyder:
Sæt dette uden for parantes:

(3/4)a + b + (1/2)c
Jeg tænker selv man kunne gøre noget lignene det her, men jeg er ikke helt sikker på svaret: "abc(2 1/4)"

Tak for din tid - Lucas


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2016 af PeterValberg

Sæt dette uden for parantes:

(3/4)a + b + (1/2)c

Er det hele opgaveteksten ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af mathon

Er det ikke en fælles faktor, du sætter uden for en parentes?

f.eks.:

                 \frac{3}{4}a+b+\frac{1}{2}c=\frac{1}{4}\cdot 3a+\frac{1}{4}\cdot 4b+\frac{1}{4}\cdot 2c=\frac{1}{4}\cdot \left ( 3a+4b+2c \right )

                         


Svar #3
31. august 2016 af lucasw89 (Slettet)

Jo, undskyld. Det er en  fælles faktorer. Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Sætte parantes uden for fælles faktor: 3/4 a+b+1/2 c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.