Matematik

hjælp med matematik

02. september 2016 af marcus30301 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

A. Opstil en ligning, så du kan udregne, hvor høj en juicekarton skal være, når den skal rumme en liter. Kartonen har en grundflade på 9 cm gange 5 cm. hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2016 af mathon

 1 liter =1000 cm3

       Rumfangsformel
                                           h\o jde\cdot l\ae ngde\cdot bredde=R

                                           h\cdot (9\; cm)\cdot (5\; cm)=1000\; cm^3

                                           h\cdot (45 \; cm^2)=1000\; cm^3

                                           h=\frac{1000\; cm^3}{45 \; cm^2}=\frac{1000}{45}\cdot \frac{cm^3}{cm^2}=22\tfrac{2}{9}\; cm


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.