Matematik

tal og mængder

02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har lidt svært med at komme med et eksempel til denne definition som jeg skal bekræfte.

For p∈N og q∈N siger vi at p går op i
i så fald skriver vi: p | q. 

p=primtal

N=naturlige tal

q=de rationaletal

jeg håber virkelig meget, i kan hjælpe mig med denne opgave. 

tak på forhånd :)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2016 af peter lind

I første linje at q er et naturligt tal senere at det er et rationalt tal De første to linjer er faktisk en definition af hvad p|q betyder.


Svar #2
02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

men ved bare ikke hvilket eksempel jeg kan komme med :/ kan ikke helt forstå det


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2016 af peter lind

eksempel på hvad ?

muligvis 5|120


Svar #4
02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

Definition hedder ”Går op i”: 

så skal jeg selv komme med et eksempel, det meget forvirrende :/


Svar #5
02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

hvordan kom du frem til 5|120? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2016 af peter lind

5 går op i alle tal, hvor sidste ciffer er 0 eller 5


Svar #7
02. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

tusind tak for hjælpen <3


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. september 2016 af AskTheAfghan

Lad a, b være to naturlige tal med b ≠ 0. Udtrykket a | b betyder naturligvis, at der må findes et heltal c, således at b = ac. Da 120 = 5·24, må 5 |120.


Svar #9
06. september 2016 af hakapuff123 (Slettet)

kan det her ikke være et eksempel: Hvis p er lige med =3 og q er 12 så siger man at p går op i q, fordi 3/12=3 

forstår ikke helt det der eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2016 af peter lind

Det kan også skrives at 12 = 3*4


Skriv et svar til: tal og mængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.