Matematik

vektor

03. september 2016 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan man ud fra en vektor se, at vektoren er parelle eller vinkelret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2016 af Capion1

Kig i bogen eller i formelsamlingen, hvad der står om to vektorers skalære produkt.


Svar #2
03. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

hvis de skal være parelle skal a X b=0 men forstår ikke med når de er vinkelret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

De er parallelle, hvis determinanten er lig med 0. 

De er ortogonale, hvis skalarproduktet er lig med 0. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2016 af Capion1

  ab = 0    ⇔    a ⊥ b
^a
b = 0    ⇔    a || b


Svar #5
03. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Og hvordan kan man fx se om de vinkelret til en plane

Svar #6
04. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan kan man se ud fra en vektor om der er tale om paralle eller ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2016 af Capion1

I rummet gælder
\overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b}=\overrightarrow{0}\: \: \Leftrightarrow \: \: \overrightarrow{a}||\overrightarrow{b}    og
\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}=0\: \: \Leftrightarrow \: \: \overrightarrow{a}\perp \overrightarrow{b}

Bemærk, at krydsproduktet er en vektor.


Svar #8
04. september 2016 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil I løse opgave 23 og 24
Vedhæftet fil:image.jpeg

Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.