Matematik

Eksponentiel funktion

04. september 2016 af NickNemeth (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave? :

Bestem en forskrift for den eksponentielt voksende funktion f, der har en vækstrate på 20 % og for hvilken f(0) = 10

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af Capion1

f (x) = 10·1,2x            Man kender   1,2 = (1 + 0,20)   fra renteformlen

                                                                         vækstraten


Svar #2
04. september 2016 af NickNemeth (Slettet)

Mange tak skal du have :) Jeg forstår bare ikke hvorfor man må sætte 10 ind på b's plads? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

#0
    Du har
                     f(x)=b\cdot 1{,}20^x
og
                     f(0)=b\cdot 1{,}20^0=10

                                     b\cdot 1=10

                                     b=10


Svar #4
04. september 2016 af NickNemeth (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.